مسجدالاقصي (4)
مسجدالاقصي (4)
مسجدالاقصي (4)
تاريخچه تخريب مسجدالاقصي
امروزه نام مسجدالاقصي بر مسجد بزرگ واقع در جنوب صحن حرم اطلاق ميشود. آنچه مسلم است بناي مسجد در 74 ﻫ.ق توسط عبدالملك شروع و در سال اول حكومت وليدبن عبدالملك (86 ﻫ.ق) تمام شد.
دربهاي مسجد به طلا و نقرهاندود بود، اما بر اثر زلزله سال 130 ﻫ.ق منظور خليفهي عباسي، طلا و نقرهي آنها را به سكه مبدل گرداند و در راه تعمير ويرانيها صرف كرد. (بيتالمقدس شهر پيامبران، عبدا... ناصري طاهري، ص 117).
در زمان الظاهر مسجد تجديد بنا شد و احتمالاً مساحت فعلي مسجدالاقصي، همان مساحت بجا مانده از دورهي الظاهر خليفه فاطمي است. (بيتالمقدس شهر پيامبران/ عبدا... ناصري طاهري/ ص 117).
در زمان المستنصر فاطمي، در سال 458 ﻫ.ق خليفه به تجديد بناي بخش شمالي مسجدالاقصي فرمان داد و بر رواق وسط آن كتيبهاي نوشت. (بيت المقدس شهر پيامبران/ عبدا... ناصري طاهري/ص 37).
مسجدالاقصي در جريان حملهي صليبيها
تاريخ تعداد كشتهشدگان را 100 هزار نفر و به موكي 70 هزار نفر ذكر ميكند. قواي دشمن پس از تصرف قدس خطاب به پاپ نوشت: اگر تمايل داريد كه بدانيد چه بر سر دشمن ما گذشت، همين بس كه اسبهاي ما در ايوان سليمان و معبد او تا زانو در خون مسلمين شناور بود. صليبيها پس از اشغال مسجد، بخشي از آن را به كنيسه و قسمتي را به اصطبل چهارپايان تبديل كردند. (بيتالمقدس شهر پيامبران، عبدا... ناصري طاهري، ص 117).
صليبيون علاوه بر كشتار مسلمين اموال زيادي را نيز سرقت كردند. ابنالعبري نقل كرده است كه «فرنگيها چهل قنديل نقره از مسجد صخره برگرفتند كه وزن هر يك 3600 درهم طلاي مصري بود» صاحب النجوم الزاهره نوشته است. آنها هفتاد قنديل از مسجدالصخره و مسجدالاقصي گرفتند. بيست قنديل طلا كه وزن هر يك هزار مثقال بود و پنجاه قنديل نقره به وزن 3600 درهم شاهي، علاوه بر اينها اموال غيرقابل شمارشي را نيز با خود بردند. (بيتالمقدس شهر پيامبران، عبدا... ناصري طاهري، ص 49).
مسجدالاقصي در عصر صلاحالدين ايوبي
صلاحالدين خود، آستينها را بالا زد و در مسجد به كار پرداخت و با كمك سپاهيان پس از يك هفته مسجد را آماده ساخت. مسجدالاقصي پس از 89 سال كه در دست صليبيون بود، در اختيار مسلمين قرار گرفت. (تاريخ اورشليم، سيدجعفر حميدي، ص 220).
صلاحالدين بناي محراب مسجدالاقصي را تجديد كرد. آن را با مرمر ساخت و فتحنامه بيتالمقدس (583 ﻫ.ق/ 1187م) را بر آن نگاشت.
اين كتيبه امروزه نيز بر بالاي محراب مسجدالاقصي موجود است. سپس منبري را كه به امر شهيد نورالدين محمودبن زنگي در سال 564 ﻫ.ق، پس از فتح بيتالمقدس بويژه براي انتقال به مسجدالاقصي ساخته شده بود در مسجدالاقصي قرار داد.
اين منبر از چوب ساخته شده، با عاج و آبنوس تزئين گرديده و در ساخت آن، نهايت دقت و ظرافتي را كه در هنر اسلامي آن دوران معمول بوده، به كار رفته است. (دانشنامه فلسطين، جلد سوم، ص 269).
تاريخ مسجدالاقصي پس از صلاحالدين
در عهد عثماني مسجدالاقصي بازسازي شد. سلطان عبدالحميد عثماني 16000 ليره عثماني براي ترميم آن حواله كرد و سرانجام پس از اعلام تأسيس دولت صهيونيستي در سال 1948م جنگ سختي در گرفت كه در آن دشمن به مدت هشت ساعت مسجد را بمباران كرده و خساراتي را وارد آورد و جمعي از نمازگزاران را به شهادت رسانيد. (بيتالمقدس شهر پيامبران، عبدا... ناصري طاهري، ص 117).
آتشسوزي مسجدالاقصي
سرانجام، مسؤولان صهيونيستي اعلام كردند كه در حدود ساعت يك بامداد 21/ اگوست، فردي به نام مايكل روهان كه به بيماري رواني مبتلا است، پس از ورود به مسجدالاقصي و به آتشكشيدن آن به يك محلهي يهودينشين رفته، ولي پس از مدتي پليس وي را دستگير نموده است.
در تاريخ 6/ اكتبر/ 1969 دادگاه مايكل روهان برگزار گرديد او قسمت اعظم اتهامهاي خود را پذيرفت و عنوان كرد كه به دليل شرايط خاص روحي و رواني و با توجه به دفاعيان خود از دادگاه خواست كه حكم به تبرئهي وي دهند. مايكل روهان نيز پس از دو جلسه محاكمه آزاد شد. نظير اين جريان، واقعه قتلعام نمازگزاران مسلمان حرم ابراهيمي توسط «گلداشتاين يهودي» است كه دادگاه، حكم به تبرئه وي داد؛ چرا كه او تعادل رواني نداشته است. ( gudsday. com )
خسارتهاي وارد آمده به مسجدالاقصي در جريان آتشسوزي
اقدامات رژيم صهيونيستي پس از آتشسوزي مسجدالاقصي
واكنش امام خميني(ره) در برابر آتشسوزي مسجدالاقصي
«مسجدالاقصي را آتش زدند، ما فرياد ميكنيم كه بگذاريد مسجدالاقصي به همين حال نيمسوخته باقي باشد، اين جرم را از بين نبريد، ولي رژيم شاه حساب باز ميكند و صندوق ميگذارد و به اسم بناي مسجدالاقصي از مردم پول ميگيرد تا شايد بتواند از اين راه استفاده نمايد و جيب خود را پر كند و ضمناً آثار جرم اسرائيل را از بين ببرد». (نشريه جمهوري اسلامي، 30/ 5/ 82).
توطئهي اسرائيل «اشتباهگرفتن مسجدالاقصي و قبهالصخره»
بين مسجدالاقصي و قبهالصخره سردرگمي قابل توجهي وجود دارد هرگاه در رسانههاي محلي و بينالمللي ذكري از مسجدالاقصي به ميان ميآيد، عكس از قبهالصخره در عوض آن نمايش داده ميشود. دليل اصلي اين مسأله عدم اطلاع عموم مردم، هم راستا با توطئههاي اسرائيل است. در زمان اقامتم در ايالات متحده، كراراً با اين مسأله مواجه بودم تا اينكه اطلاع يافتم صهيونيستها در آمريكا چنين تصاويري چاپ و منتشر كردند و به اعراب و مسلمانان ميفروشند، گاهي اوقات با قيمتي بسيار اندك و برخي اوقات به صورت رايگان.
و بدين ترتيب مسلمانان آن را به تمام نقاط نصب ميكنند. همين مسأله مؤيد اين قضيه است كه رژيم صهيونيستي ميخواهد تصوير مسجدالاقصي را از اذهان مردم پاك كرده تا بتواند آن را تخريب و معبد خود را پنهاني بنا كند. و اگر كسي شكايت يا اعتراضي داشته باشد آنگاه به طور زنده تصوير قبهالصخره را نشان ميدهند و اظهار ميكنند كه آنها كاري نكردهاند.
عجب توطئهاي! هنگامي كه از برخي اعراب، مسلمانان وقتي برخي از فلسطينيها سؤال كردم، دريافتم كه آنها نيز قادر به تمايز بين اين دو مكان مقدس نيستند. (نشانههاي پايان، علي فاطميان، ص 300- 299).
* ارسال مقاله توسط عضو محترم سایت با نام کاربری : m_baran19
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}